10 artikel terbaik di warungbooku yang dikongsi lebih 57.6k kali!

Genap 1 tahun 4 bulan warungbooku telah menghasilkan 59 artikel khusus untuk pembaca, pencinta dan pengagung buku. Baru sahaja setahun jagung, masih banyak lagi yang kami perlu perbaiki untuk menghasilkan konten berkualiti untuk anda sekalian. Kami amat gembira dan berbesar hati jika konten kami memberi manfaat kepada anda semua.

Kami suka tulis sesuatu yang dapat terus di amalkan oleh pembaca semua. Apabila mereka percaya akan manfaatnya, secara automatik mereka akan berkongsi, menyampaikan kepada rakan-rakan mereka, atau menghubungi kami untuk menyatakan penghargaan mereka. Apabila melawati semula artikel-artikel ini, kami  amat terharu dengan sambutan yang diberikan, melihat kepada statistik dan komen pembaca sekalian membuatkan kami tersenyum 🙂

[su_spacer=”10″]

Kami senaraikan 10 artikel terbaik setakat hari ini:

1. 15 Buku Untuk Cabar Pemikiran Anda – Genre pemikiran separa kritis rupanya mempunyai ramai peminat. Terbukti dengan pautan ini, yang mana kami senaraikan 15 tajuk yang mampu mencabar skil pemikiran kritis pembaca. Salah satu buku-buku ini, sekiranya di masukkan dalam senarai bacaan anda, pasti dapat menambah nilai pada diri anda, dengan fakta baru, argumen dan artikulasi yang dibentangkan penulis. Ada pelbagai genre seperti sosio-ekonomi, politik, pendidikan, kemasyarakatan, sejarah dan lain-lain

[su_spacer=”10″]

2. 8 Langkah Mudah Habiskan Baca Buku Yang Di Beli – Bagaimana menyusun strategi yang sistematik dalam membaca buku yang anda rancang dalam masa setahun? Kami kongsikan di sini.

[su_spacer=”10″]

3. 6 Cara Bagaimana Membaca Lebih Banyak Buku – Banyak buku yang telah kita beli, namun, kita alami kesukaran, malah buntu untuk habiskan bacaan buku-buku ini. 6 cara ampuh ini, memang teruji membantu kita membaca lebih banyak buku dari biasa!

[su_spacer=”10″]

4. 7 Langkah Bina ‘Mini Library’ di Rumah – Membina minilibrary sebenarnya satu proses yang menyeronokkan apabila ia dilakukan dengan terancang. Saiz minilibrary tidaklah penting. Kewujudannya sahaja mampu memberi aura tersendiri di rumah anda. Selamat mencuba.

[su_spacer=”10″]

5. Lakukan 25 Perkara Ini Untuk Tambah Keseronokkan Membaca – Aktiviti membaca buku boleh dipelbagaikan dengan lebih banyak aktiviti yang menyeronokkan. Membaca buku bukanlah bermakna kita tidak peduli dan mengabaikan ‘keseronokkan’.

[su_spacer=”10″]

6. 15 Masalah Hanya Pembaca Buku Tegar Yang Faham‘The Struggle Is Real’. Hanya pencinta buku sahaja yang faham. Artikel ini banyak dikongsi kerana book lovers sekalian memang mengalami 15 masalah yang kami senaraikan dan teruja barkongsi maklumat ini dengan ahli keluarga, kawan, pasangan mereka yang bukan kaki buku, agar mereka lebih difahami….hehe.

[su_spacer=”10″]

7. 15 Buku Mampu Buat Anda Meremang – Tak sangka, ramai rupanya peminat yang mencari rekomendasi buku novel seram. Dari kisah pembunuhan kejam hinggalah misteri mistik, semuanya ada.

[su_spacer=”10″]

8. 5 Tips Membaca Buku Dengan Lebih Cepat “Speed Reading”  – Skil membaca dengan cepat bukanlah satu anugerah secara semula jadi. Skil ini dapat kita asah dengan teknik tertentu dan juga latihan. Ya, latihan! Practice makes perfect. Begitulah juga dengan skil ini.

[su_spacer=”10″]

9. Tips Membaca Buku Bahasa Inggeris Untuk Beginner – Ramai yang menghubungi kami secara berasingan dan menyatakan penghargaan mereka kerana kongsikan tips ini. Kami gembira dan berharap pembaca semua teruskan ‘berlatih’ dengan tips yang kami berikan. Bak kata Tun M, “Membaca juga perlukan latihan. Dengan kerap membaca kita akn menjadi lebih cekap!”

[su_spacer=”10″]

10. 15 Idea Menarik Untuk Di Cuba ‘Book Lovers’ – Pencinta buku bukanlah makhluk pasif yang hanya hidup dalam dunia sendiri dan tidak pedulikan sumbangan kepada masyarakat luar. Banyak idea baru yang boleh dilakukan oleh pembaca buku, agar cinta kita terhadap buku lebih mekar dan kembang!

warungbooku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *